Blog

Soms wil je wel eens te weten komen hoe een bepaald resultaat verkregen wordt. Hoe werd een bepaalde opname bijvoorbeeld gemaakt? Hoe kregen ze het voor elkaar dat die flitser precies op het juiste moment afvuurde? In deze rubriek vertellen we je hoe we dat voor elkaar kregen zodat je dat zelf voortaan ook kunt doen.

De Italiaanse traiteur en lunchgelegenheid Pasta Tricolore vroeg ons foto’s te maken van haar winkel en gerechten voor op onder andere haar website. Een opdracht om je vingers bij af te likken!

Tibetaanse monnikken en fotografen kunnen mensen laten zweven. Tenminste, van fotografen weet ik dat zeker, over die monniken twijfel ik nog. In dit artikel lees je hoe je dit als fotograaf voor elkaar krijgt.

Het is gebruikelijk om mensen zo te fotograferen als we ze zien; door ze recht in de ogen te kijken en dus voor ze te staan. Maar door ze vanuit een andere hoek te fotograferen, kun je een extra dimensie aan je foto’s geven.

Als je een cadeau krijgt, kun je vaak al vermoeden wat er in het pakje zit. Maar wat als je je vergist, wat als er iets in de doos zit wat je helemaal niet had verwacht? Dan zou je natuurlijk vreemd opkijken, want daarmee word je op het verkeerde been gezet. En nu net dat wilde we proberen te bereiken!

Hoe maak je een portretfoto zo fraai, dat hij in de etalage van een vakfotograaf kan komen te hangen? Volg de tips in dit artikel en je hebt het zo voor elkaar!