Licht

Fotograferen wordt ook wel schilderen met licht genoemd. Er is veel te weten over licht: van richtgetalen tot het gebruik van een snoot en de werking van TTL flitsers. In deze rubriek kun je daar van alles over terugvinden.

Een beauty dish is een schaal waarin een lichtbron zoals een flitser wordt geplaatst om het licht aan te kunnen passen. Wat dat betreft heeft het dus een soortgelijke functie als bijvoorbeeld een softbox of een paraplu.

Wanneer een foto wordt gemaakt met een geringe scherptediepte, zullen bepaalde delen van een foto zo onscherp worden dat ze hierdoor wazig lijken te zijn. Wanneer zich in deze “wazigheid” lichtpunten bevinden, dan zullen deze als lichtgevende bollen worden vertoond.

Met een cookie projector kunnen prachtige lichteffecten (cookies) op bijvoorbeeld achtergronden of op het te fotograferen object zelf geprojecteerd worden.

Van oudsher zijn de PocketWizard zenders altijd de standaard geweest voor radio triggers. Ze stonden bekend om hun betrouwbaarheid en, voor sommige fotografen niet onbelangrijk, de grote afstand die zij konden overbruggen. Maar er is meer onder de zon!

Fabrikanten van camera's zorgen er voor dat de synchronisatie van de flitser (de zogenaamde Flash Sync) plaatsvindt op de piek van de opening van de sluiter, maar er is een (technische) grens.

Pagina 1 van 6