Headshots

Een headshot is een foto waarbij de nadruk ligt op het gezicht. Headshots worden vooral zakelijk gebruikt als promotiefoto en op social media als profiel foto, zoals voor LinkedIn. Headshots zie je ook nog wel eens terug op websites om op eenduidige en professionele wijze personeel te laten zien of als foto van een auteur op de kaft van een boek of onderaan een artikel.

Vooral wanneer een professioneel gemaakte headshot wordt gelegd naast een gewone opname, zullen de verschillen enorm opvallen. Het lijken dan zowat op de bekende ‘voor’ en ‘na’ foto’s. Een professionele headshot flatteert en valt op doordat aandacht is gegaan naar de kleinste details.

Voor een professional is een headshot een vereiste en het is dan ook niet vreemd dat Panthera Visual Media ook door bedrijven wordt ingehuurd om van het gehele personeelsbestand headshots te maken. In dat geval gelden er aparte tarieven en fotograferen wij meestal op locatie.

We starten door met elkaar te praten over de verwachte toepassing van de headshots. Worden ze gebruikt op een website, voor de promotie van lezingen of om zichzelf bijvoorbeeld bekend te maken als coach? Op basis daarvan wordt samen vastgesteld of de headshot bijvoorbeeld sterk de nadruk moet leggen op professionaliteit, of op vriendelijkheid en toegankelijkheid.

Cursussen

Tarief: €165

Shoot van maximaal 1 uur
Vier headshots
Twee outfits (zakelijk, casual)
Professioneel geretoucheerd
Fotografie in professionele studio
Ervaren vakfotograaf
Professionele studioapparatuur

Vaak wordt prijs gesteld op een nieuwe headshot na bijvoorbeeld een jaar. Daarvoor geldt dan een gereduceerd tarief van €99.

Breng voor de shoot meerdere kledingstukken mee. Omdat het een headshot betreft, gaat het alleen om de kleding die op het bovenlijf wordt gedragen. Kies bij voorkeur kleding uit zonder print omdat deze afleidend kunnen werken.