Wil jij amateur fotomodel worden?

Veel mensen dromen er van om fotomodel te worden. Als amateur fotomodel kun je ervaren wat het betekent om als fotomodel aan het werk te zijn. Maar vergis je niet, een goed fotomodel ben je nog niet als je er alleen knap uit ziet. Het is echt werken en soms harder werken dan dat menigeen zich daarbij voorstelt!

fotomodelWij krijgen regelmatig verzoeken van mensen met de vraag of ze fotomodel bij ons mogen worden. Meestal niet omdat ze meteen graag professioneel fotomodel zouden willen worden (al doen sommigen het daarom wel zodat ze vast praktijkervaring met echte en ervaren vakfotografen opdoen), maar gewoon omdat ze dat gewoon leuk lijken om te doen.

Op deze pagina geven we je alvast antwoorden op de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Heb je er dan nog steeds interesse in, dan kun je hierover altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen via het formulier onderaan deze pagina.

Wij zijn geen modellenbureau

Wil je ingehuurd kunnen worden door andere fotografen, dan ben je bij ons dus aan het verkeerde adres.

Als je dat wel wil, kun je je beter inschrijven bij een gerenommeerd modellenbureau.

Ook voor fotografen geldt dat ze zich de moeite kunnen besparen ons te vragen naar bijvoorbeeld de contactgegevens van onze modellen. Deze geven we namelijk niet af. Dat is tegen onze policy en de afspraken die we met onze fotomodellen hierover hebben gemaakt. Zij kunnen rekenen op de vertrouwelijkheid waarmee wij met al hun gegevens om zullen gaan.

Wat is een Panthera Visual Media amateur fotomodel?

Fotomodel als hobby

Een amateur fotomodel vindt het gewoon leuk en/of interessant om mee te werken aan het maken van mooie foto's. Naast hun hobby als fotomodel zitten ze gewoon op school, studeren ze of zijn ze aan het werk. Een amateur fotomodel is niet afhankelijk van het werk als model. Ze verdienen er dan ook niet hun salaris mee. Wel doen ze er natuurlijk een hoop ervaring mee op, krijgen ze fraaie foto's van zichzelf en bouwen ze daarmee hun eigen portfolio op.

Een fotomodel om mee te experimenteren

Wij hebben vaak innovatieve fotoideeen die we willen uitproberen ook zonder dat daar een opdrachtgever voor is. Hetzij omdat we het gewoon leuk vinden om te doen, maar het kan ook zijn dat we iets willen testen voordat we het echt gaan gebruiken voor onze klanten. Amateur fotomodellen zijn voor ons uitermate geschikt om dit soort experimentele foto's mee te maken.

Voor deze foto's moet je geduld hebben, niet bang zijn voor fouten en creatief zijn in het oplossen van problemen. Dat is niet iedereen gegeven! Maar als deze experimenten lukken dan hebben we ook echt iets moois in handen. Leuk om daar aan mee te kunnen werken!

Opstap naar een professionele carrière?

Je mag dromen, maar je moet realistisch zijn. Net als bij voetbal zijn er maar een paar voetballers voor het Nederlands elftal nodig. Naast talent moet je daarom veel doorzettingsvermogen en geluk hebben om als professioneel fotomodel aan de slag te komen. Ga er vanuit dat het een hobby is en blijft, dat voorkomt onnodige teleurstellingen!

Het vak leren

De amateur fotomodellen waarmee wij werken krijgen van ons deskundige begeleiding en worden in staat gesteld om het vak te leren doordat wij voor hen gratis workshops organiseren en hen mee laten lopen met ervaren fotomodellen. De workshops worden vaak thema gewijs aangeboden zoals "Het aannemen van poses", "Visagie" of "Inleven in een karakter".

Veel gestelde vragen en antwoorden

Hoe weet je of je mooi genoeg bent om model te worden?
Om fotomodel te zijn hoef je niet altijd zo mooi te zijn zoals je dat misschien in tijdschriften of op tv ziet. Het gaat er meer om of je iets 'bijzonders' uitstraalt en of je voldoende fotogeniek ben.
Als je als model wordt toegelaten, moet je dan alle soorten foto's van je laten maken?
Ik weet nog niets van modellenwerk. Wat moet ik precies doen?
Ik ben een jongen, maar mij lijkt modellenwerk ook erg leuk. Kan dat ook?
Hebben jullie ook een modellenbureau?
Kost het geld om amateur model bij jullie te zijn?
Moet je altijd komen als jullie me nodig hebben, of kan ik soms ook 'nee' zeggen?
Wat gebeurt er met de foto's die tijdens de shoots van mij worden gemaakt?
Krijg ik de gemaakte foto's zelf ook altijd te zien? Mag ik ze ook hebben?
Moet ik fotogeniek zijn?
Hoe bepalen jullie of ik hier geschikt voor ben?
Moet ik naast fotogeniek zijn ook nog aan andere eigenschappen voldoen?
Moet ik over een portfolio beschikken en deze laten zien, of die door jullie laten maken, voordat ik kan komen?
Worden er door jullie minimale en/of maximale maten gesteld aan een fotomodel?
Stellen jullie een minimale of maximale leeftijd voor fotomodellen?
Als ik verder nog vragen heb, tot wie kan ik mij dan het beste richten?

Interesse om amateur fotomodel bij ons te worden?

Het valt altijd te proberen! Vul het formulier hier onder in en wij zullen contact met je opnemen. Let wel op: Onze studio bevindt zich in Utrecht en de meeste photoshoots worden daarom daar georganiseerd.

Voor- en achternaam*
Vul hier je naam in

Email adres*
Ongeldige invoer

Leeftijd*
Ongeldige invoer

Woonplaats*
Ongeldige invoer

Waarom wil jij fotomodel worden?*
Ongeldige invoer

Foto 1*
Ongeldige invoer

Foto 2
Ongeldige invoer

Foto 3
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer