Wil jij amateur fotomodel worden?

Veel mensen dromen er van om fotomodel te worden. Als amateur fotomodel kun je ervaren wat het betekent om als fotomodel aan het werk te zijn. Maar vergis je niet, een goed fotomodel ben je nog niet als je er alleen knap uit ziet. Het is echt werken en je moet er meer voor kunnen dan dat je misschien in eerste instantie zou denken!

Wij krijgen regelmatig verzoeken van mensen met de vraag of ze fotomodel bij ons kunnen worden. Meestal niet omdat ze meteen graag professioneel fotomodel zouden willen worden (al doen sommigen het daarom wel zodat ze vast praktijkervaring met ervaren vakfotografen opdoen), maar gewoon omdat het hen leuk lijkt om te doen. En we kunnen je uit ervaring vertellen dat het ook erg leuk kan zijn!

We begrijpen heel goed wanneer je niet zeker weet of dit echt wel iets voor je is. Op deze pagina geven we je daarom alvast antwoorden op de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Heb je na het lezen van deze informatie nog steeds interesse om er iets mee te gaan doen, dan kun je hierover altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen via het formulier onderaan deze pagina. Het verplicht je natuurlijk tot niets!

Wat is een Panthera Visual Media amateur fotomodel?

Fotomodel als hobby

Een amateur fotomodel vindt het gewoon leuk en/of interessant om mee te werken aan het maken van mooie foto's. Naast hun hobby als fotomodel zitten ze gewoon op school, studeren ze of zijn ze aan het werk. Een amateur fotomodel is niet afhankelijk van het werk als model. Ze verdienen er dan ook niet hun salaris mee. Wel doen ze er natuurlijk een hoop ervaring mee op, krijgen ze fraaie foto's van zichzelf en bouwen ze daarmee hun eigen portfolio op.

Een fotomodel om mee te experimenteren

Wij hebben vaak innovatieve fotoideeen die we willen uitproberen ook zonder dat daar een opdrachtgever voor is. Hetzij omdat we het gewoon leuk vinden om te doen, maar het kan ook zijn dat we iets willen testen voordat we het echt gaan gebruiken voor onze klanten. Amateur fotomodellen zijn voor ons uitermate geschikt om dit soort experimentele foto's mee te maken.

Daarnaast schrijven we, zoals je op deze website kunt zien, heel veel artikelen over fotografie die ook veel gelezen worden. Om uit te kunnen leggen hoe bepaalde dingen werken, maken we foto's zodat we dit kunnen illustreren. Onze amateur fotomodellen helpen ons bij het maken van dat beeldmateriaal. 

Voor deze foto's moet je geduld hebben, niet bang zijn voor fouten en creatief zijn in het oplossen van problemen. Dat is niet iedereen gegeven! Maar als deze experimenten lukken dan hebben we ook echt iets moois in handen. Leuk om daar aan mee te kunnen werken!

Opstap naar een professionele carrière?

Je mag dromen, maar je moet realistisch zijn. Net als bij voetbal zijn er maar een paar voetballers voor het Nederlands elftal nodig. Naast talent moet je daarom veel doorzettingsvermogen en geluk hebben om als professioneel fotomodel aan de slag te komen. Ga er vanuit dat het een hobby is en blijft, dat voorkomt onnodige teleurstellingen!

Het vak leren

De amateur fotomodellen waarmee wij werken krijgen van ons deskundige begeleiding en worden in staat gesteld om het vak te leren doordat wij voor hen gratis workshops organiseren en hen mee laten lopen met ervaren fotomodellen. De workshops worden vaak thema gewijs aangeboden zoals "Het aannemen van poses", "Visagie" of "Inleven in een karakter".

Veel gestelde vragen en antwoorden

Hoe weet je of je mooi genoeg bent om model te worden?
Om fotomodel te zijn hoef je niet altijd zo mooi te zijn zoals je dat misschien in tijdschriften of op tv ziet. Het gaat er meer om of je iets 'bijzonders' uitstraalt en of je voldoende fotogeniek ben. Ook moet je uitstraling passen bij wat er op dat moment "gewenst" is. 

Interesse om amateur fotomodel bij ons te worden?

Het valt altijd te proberen! Vul het formulier hier onder in en wij zullen contact met je opnemen. Let wel op: Onze studio bevindt zich in Utrecht en de meeste photoshoots worden daarom daar georganiseerd.

Voor- en achternaam*
Vul hier je naam in

Email adres*
Ongeldige invoer

Leeftijd*
Ongeldige invoer

Woonplaats*
Ongeldige invoer

Waarom wil jij fotomodel worden?*
Ongeldige invoer

Foto 1*
Ongeldige invoer

Foto 2
Ongeldige invoer

Foto 3
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer