Ons Team

Bij Panthera Visual Media werkt een klein team van fotografen, beeldbewerkers en fotomodellen. Sommigen daarvan zijn freelance bij ons aangesloten. Naast onze afgestudeerde vakspecialisten werken wij met amateur fotomodellen, stagiaires en collega’s die wij zelf hebben opgeleid.

Aan het roer van Panthera Visual Media staat Leon Kok. Hij is een gepassioneerd fotograaf en docent. Als oorspronkelijk mode- en portretfotograaf is hij zich steeds meer gaan richten op fine art photography hoewel hij interesse heeft in nagenoeg alle stijlen van fotografie. Een echte allrounder dus.

Leon heeft meer dan vijfendertig jaar ervaring als professioneel vakfotograaf in binnen- en buitenland opgedaan en heeft met tussenposes gewerkt voor bekende modehuizen, merken en magazines. In de afgelopen jaren heeft hij fotografie voor zichzelf herontdekt en is zich vooral gaan toeleggen op fotografie als kunstvorm. Als bevlogen en volledig bevoegd docent geeft hij graag les en begeleidt hij met veel enthousiasme andere fotografen. Hij is hiervoor onder andere verbonden als docent aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (De Nederlandse Fotovakschool). De meeste foto's en artikelen op deze site zijn door hem gemaakt. 

De achtergronden van onze medewerkers lopen sterk uiteen. Er werken mensen met een grafische achtergrond, mensen die de vakopleiding voor fotografie hebben doorlopen, maar ook mensen met veel technische kennis over fotoapparatuur en mensen die via omzwervingen in ons vakgebied terecht zijn gekomen. Stuk voor stuk zijn het ervaren professionals die hun kennis in de praktijk hebben kunnen toetsen en ontwikkelen.

Door de samenstelling van ons team hebben wij diverse specialismen in huis. Deze specialismen zijn vooral tot wasdom gekomen door te werken in opdracht van organisaties binnen uiteenlopende branches. Wij hebben gewerkt voor bekende internationale modebladen en voor merken die over de hele wereld worden verkocht. Maar Panthera Visual Media heeft in de afgelopen jaren, na het roer te hebben omgegooid, ook veel voor het Nederlandse MKB mogen doen waaronder eenmansbedrijven, mensen uit de media- en muzieksector, acteurs en kunstenaars gerekend mogen worden. Tevens kregen wij steeds vaker opdrachten van particulieren die unieke, leuke en mooie foto’s van zichzelf wilden hebben.

Met ons werk hebben we meerdere nationale en internationale prijzen in de wacht kunnen slepen. We hebben diverse malen mogen exposeren en worden regelmatig als gastspreker of als gastdocent uitgenodigd. Toch zijn wij het meeste trots op de complimenten die wij hebben gekregen van onze klanten. Dat is waar wij het immers allemaal voor doen!

Met al onze diversiteit hebben wij als collega’s in ieder geval een ding gemeen: we zijn buitengewoon gepassioneerd in ons werk. Daarom vinden wij het leuk om samen creatief in de weer te zijn, onderling en met anderen te communiceren over ons vakgebied, nieuwe concepten uit te proberen, mensen het enthousiasme voor ons vak over te brengen, grenzen te verleggen en uniek werk te produceren. We dagen onszelf en elkaar continu uit en proberen iedere dag beter te zijn dan de vorige dag zodat alleen de toekomst voor ons telt.

Image