Lightroom

Adobe Lightroom is vooral bedoeld om veel foto's te kunnen beheren en te bewerken. Een van de belangrijkste functies van Lightroom is dan ook het beheer van de foto's. Maar als software waarmee je grote hoeveelheden foto's snel kunt bewerken blinkt het net zo goed uit.

Met Adobe Lightroom Classic kun je een hele serie foto’s in een keer exporteren naar bestanden in JPG-formaat met een vooraf ingestelde compressie, maar je kunt de foto’s net zo goed ook direct op Flickr laten plaatsen. Hoe werkt dit precies?

De AI-maskers van Lightroom zijn een geweldige aanwinst wanneer het aankomt om bijvoorbeeld een extra lichtbron te suggereren. Fotograferen is altijd beter dan nabewerken, maar soms ontkom je daar niet aan, en dan zijn daar de Lightroom masks!

Wanneer je van een persoon tijdens verschillende gelegenheden foto’s hebt gemaakt, dan valt het niet altijd mee om alle foto’s van die persoon snel terug te kunnen vinden. Daar is gezichtsherkenning voor uitgevonden. Hoe dit in Lightroom werkt, lees je hier.

De Painter Tool in Lightroom is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde tools die binnen Lightroom te vinden zijn. En dat terwijl hij voor zoveel gemak kan zorgen! Daarom bij deze een introductie tot dit handige instrument.

Pagina 1 van 3