Photoshop

Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s kunnen tegenwoordig beschouwd worden als de donkere kamer van de fotografie. In deze rubriek vind je beschrijvingen terug van toepassingen die met behulp van Photoshop gerealiseerd kunnen worden op een manier zodat je ze zelf voortaan ook kunt toepassen.

Met een druk op de knop een foto veranderen zodat een andere sfeer ontstaat? En dat voor meerdere foto’s van dezelfde shoot? Dat kan! Met een LUT kun je in Photoshop dit soort dingen gemakkelijk voor elkaar krijgen.

Een foto bekeken door een glazen deur met een geometrische masker zoals bij een glas-in-lood raam kan een interessant effect opleveren, maar hoe maak je zoiets?

Het wordt ons regelmatig gevraagd: “Wat kan ik beter gebruiken, Lightroom of Photoshop?” En soms wordt Photoshop Elements ook in dit rijtje genoemd. Hoogste tijd om de verschillen uit te leggen!

In de huid kunnen puistjes of andere onvolkomenheden voorkomen die je zou willen verwijderen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met de Healing Brush Tool. Maar wat extra hulp daarbij kan soms wel handig zijn.

Door een foto om te zetten naar een duotone, tritone of soortgelijk type afbeelding, kan redelijk eenvoudig de sfeer en stijl van het werk kantelen. We kunnen hiermee zelfs gekleurd licht suggereren. Hoe je dit kunt doen lees je in dit artikel.

Pagina 1 van 20