Photoshop

Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s kunnen tegenwoordig beschouwd worden als de donkere kamer van de fotografie. In deze rubriek vind je beschrijvingen terug van toepassingen die met behulp van Photoshop gerealiseerd kunnen worden op een manier zodat je ze zelf voortaan ook kunt toepassen.

Deze artikelen zijn niet geschikt voor iemand die net met Photoshop begint. In deze rubriek laten we je namelijk zien hoe wij bepaalde effecten met behulp van Photoshop tot stand brengen en iets als werken met een mask of layers moet je dan al wel kennen. Maar we hebben hier wel gekozen voor technieken die je dan zelf zou moeten kunnen toepassen als je over dit soort basiskennis beschikt.

Het spreekt toch tot de verbeelding: een robot die zoveel op een mens lijkt, dat hij zowat als mens door kan gaan. Wat we in real live nog niet voor elkaar krijgen, lukt ons in Photoshop al wel!

Beginnende baardjes en stoppelbaardjes zijn soms in de mode. Maar niet iedereen kan die even gemakkelijk laten staan. Maar met behulp van Photoshop kun je zelfs kinderen en vrouwen van dit soort begroeiingen voorzien.

In heel wat films zie je dat bomen gezichten hebben gekregen. Denk maar eens aan films zoals The Hobbit. Met Photoshop kun je je eigen gezicht daarvoor gebruiken.

Op een van de vijf vleugels staat een buste van vaak een bekende componist zoals Beethoven of Brahms. In photoshop kun je een dergelijke buste redelijk eenvoudig maken met je eigen gezicht er op!

Pagina 1 van 12