Photoshop

Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s kunnen tegenwoordig beschouwd worden als de donkere kamer van de fotografie. In deze rubriek vind je beschrijvingen terug van toepassingen die met behulp van Photoshop gerealiseerd kunnen worden op een manier zodat je ze zelf voortaan ook kunt toepassen.

Voor kinderen is het een hele nieuwe ervaring: springen in een waterplas. De spiegelende wereld in de plas verbreekt en komt weer tot rust. In dit artikel lees je hoe je zelf regenplassen kunt maken in Photoshop.

Luke Skywalker vecht in Starwars met een lichtgevend laserzwaard (ook lichtzwaard of lightsaber genoemd). Hoe kun je zelf zo’n laserzwaard in Photoshop maken?

Met de Gradient Map Adjustment Layer kun je niet alleen eenvoudig geweldige zwart-wit foto's maken, je kunt er ook duotone foto's mee produceren en het biedt nog een tal van extra mogelijkheden!

Van een foto een afbeelding voor in een realistisch getekend stripverhaal maken, is gemakkelijker dan je wellicht zou denken. Lees hier hoe je dat kunt doen.

Iets in perspectief plaatsen kan zowel letterlijk als figuurlijk worden opgevat. In Photoshop moeten we objecten soms in perspectief plaatsen, maar hoe doe je dit? En waarom gaat het dan soms toch nog mis?

Pagina 1 van 28