Photoshop

Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s kunnen tegenwoordig beschouwd worden als de donkere kamer van de fotografie. In deze rubriek vind je beschrijvingen terug van toepassingen die met behulp van Photoshop gerealiseerd kunnen worden op een manier zodat je ze zelf voortaan ook kunt toepassen.

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je een onderwerp zou willen uitknippen uit een opname om deze te verwerken in een andere afbeelding? Zo doe je dat handig met de Quick Selection Tool!

Een overlay is een afbeelding die op een foto wordt gelegd. Wilde je vroeger een dergelijk effect krijgen, dan was dat maar een moeizaam proces, maar met Adobe Photoshop is dat een stuk eenvoudig geworden. 

Door delen van een foto lichter of donkerder te maken, kan een foto meer diepte krijgen. Hier lees je hoe je dat in Photoshop kunt doen.

Wanneer je evenwijdige lijnen wilt plaatsen, biedt een herhaalfunctie uitkomst. Met ‘Step and Repeat’ wordt dat binnen Photoshop mogelijk gemaakt!

Als je een foto hebt gemaakt van een gebouw waar je dichtbij stond, is het je ongetwijfeld opgevallen: het beeld klopt niet, de muren staan scheef. Wat is er aan de hand en hoe kun je dat oplossen?

Pagina 1 van 15