Photoshop

Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s kunnen tegenwoordig beschouwd worden als de donkere kamer van de fotografie. In deze rubriek vind je beschrijvingen terug van toepassingen die met behulp van Photoshop gerealiseerd kunnen worden op een manier zodat je ze zelf voortaan ook kunt toepassen.

Een overlay is een afbeelding die op een foto wordt gelegd. Wilde je vroeger een dergelijk effect krijgen, dan was dat maar een moeizaam proces, maar met Adobe Photoshop is dat een stuk eenvoudig geworden. 

Door delen van een foto lichter of donkerder te maken, kan een foto meer diepte krijgen. Hier lees je hoe je dat in Photoshop kunt doen.

Wanneer je evenwijdige lijnen wilt plaatsen, biedt een herhaalfunctie uitkomst. Met ‘Step and Repeat’ wordt dat binnen Photoshop mogelijk gemaakt!

Als je een foto hebt gemaakt van een gebouw waar je dichtbij stond, is het je ongetwijfeld opgevallen: het beeld klopt niet, de muren staan scheef. Wat is er aan de hand en hoe kun je dat oplossen?

Ze worden veel gebruikt, maar wat doen ze nu precies en hoe werkt dat? Photoshop blend modes beter kennen, is mogelijkheden vergroten!

Pagina 1 van 15