Photoshop

Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s kunnen tegenwoordig beschouwd worden als de donkere kamer van de fotografie. In deze rubriek vind je beschrijvingen terug van toepassingen die met behulp van Photoshop gerealiseerd kunnen worden op een manier zodat je ze zelf voortaan ook kunt toepassen.

We hebben nu enkele malen de vraag gekregen of we konden uitleggen wat nu precies het verschil was tussen de Photoshop Opacity en Fill functie die je kunt gebruiken voor het transparant maken van layers. Want die doen toch hetzelfde?

Vroeger werden netwerken van fijne lijntjes op Fabergé eieren of sieraden aangebracht als versiering. Dit werd een guilloche genoemd. Op geldbiljetten zie je dit ook zodat ze moeilijker te vervalsen zijn. Als je foto’s hiervan voorziet, levert dit een bijzonder effect op.

Door een geanimeerde afbeelding te maken, kan extra aandacht worden gevestigd op een foto op bijvoorbeeld een website. Een dergelijke animatie kun je zelf eenvoudig maken van een foto. 

Vaak wanneer je twee afbeeldingen met elkaar wilt combineren, blijf je dat zien. Hoe goed je ze ook uitgeknipt hebt. Met deze vier stappen kun je dat probleem gemakkelijk oplossen.

Pagina 1 van 17