Photoshop

Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s kunnen tegenwoordig beschouwd worden als de donkere kamer van de fotografie. In deze rubriek vind je beschrijvingen terug van toepassingen die met behulp van Photoshop gerealiseerd kunnen worden op een manier zodat je ze zelf voortaan ook kunt toepassen.

Kleuren bepalen voor een belangrijk deel de sfeer van een foto en wanneer we daarom de kleuren van een andere foto gebruiken voor een foto, dan brengen we een stukje van de sfeer van die foto over. Color mapping wordt dit genoemd.

De sfeer van een landschapsfoto omzetten naar een zonsondergang doe je door de Temperature te wijzigen. Maar wat doen Temperature en Tint eigenlijk precies?

Iedereen kent wel die romantisch ogende huwelijksfoto’s voorzien van een bruid in wit met op de achtergrond een magisch betoverend geel licht. In dit artikel zullen we zien dat er weinig magisch is aan dit soort foto’s.

Lichtsporen, ook bewegingsstrepen genoemd, kunnen een foto een interessante boost geven. Maar wat te doen als je ze niet gefotografeerd hebt zoals je wil? Dan maak je ze gewoon!

Soms moet je in een tutorial de ‘Blend If’ functie gebruiken en kunnen we hooguit de instructies volgen, niet wetende wat we precies aan het doen zijn. Na dit artikel gelezen te hebben is dat gelukkig voorbij!

Pagina 1 van 27