Photoshop

Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s kunnen tegenwoordig beschouwd worden als de donkere kamer van de fotografie. In deze rubriek vind je beschrijvingen terug van toepassingen die met behulp van Photoshop gerealiseerd kunnen worden op een manier zodat je ze zelf voortaan ook kunt toepassen.

We hebben al eerder tutorials geschreven waarmee lichtstralen of lichtbundels met behulp van Photoshop gemaakt kunnen worden. Deze techniek zou niet in dit rijtje mogen ontbreken!

Wanneer je delen van een foto wilt aanpassen die over een bepaalde lichtsterkte beschikken, dan kun je hiervoor een luminosity mask aanmaken. En geloof maar, dat wil je soms kunnen!

Een tekst of logo op een afbeelding plaatsen is misschien niet zo’n probleem, maar wat als deze tekst of het logo een realistisch onderdeel van de afbeelding moet gaan uitmaken? Met deze tutorial kun je dat voor elkaar krijgen!

Naar aanleiding van een aantal gepubliceerde foto’s kregen wij de vraag hoe we het toch voor elkaar hadden gekregen dat we licht van de in de scene opgenomen kaarsen zo in beeld hadden kunnen brengen terwijl er gebruik was gemaakt van flitsers. Het zachtere kaarslicht zou daardoor immer weggeflitst moeten zijn.

Met complementaire kleuren krijg je altijd een bij elkaar passend geheel aan kleuren. Met behulp van Photoshop en deze tutorial zijn complementaire kleuren eenvoudig te herleiden.

Pagina 1 van 13