Blog

Soms is het leuk om de mening van een andere fotografen te vernemen, meer over voor fotografie aanverwante onderwerpen te weten te komen, te horen hoe bepaalde zaken werken of te weten te komen hoe een resultaat verkregen werd. In deze rubriek word je daarom ter inspiratie meegenomen in het gedachtegoed van de brede wereld van de fotografie. 

Fotografen moeten dikwijls hun werk presenteren. Soms aan potentiële opdrachtgevers, soms bij de opening van een expositie in een kunstgalerij of in een museum tijdens een bijeenkomst. Hoe pak je zoiets aan?

Al vrijwel vanaf het begin van het ontstaan van de fotografie, ontwikkelde zich twee richtingen binnen dit vakgebied. Vandaag de dag is dat nog steeds zo. Welke twee zijn dit, waarom zijn die er en wat is precies het verschil?

Twee meisjes met jurken van melk. Dit klinkt als een onmogelijke opgave, maar kun je zelf toch gewoon maken met twee meisjes en een fotograaf, een aantal liter melk, nog meer geduld en heel veel plezier!

Het is ongekend hoeveel vragen aan ons worden gesteld over boudoir fotografie. Toegegeven, het ziet er mooi uit en is leuk om te doen, maar het blijkt niet zo gemakkelijk dit soort foto’s goed te maken. Dus, hoe doe je dat?

Een rim light wordt normaal gesproken gebruikt om een onderwerp van de achtergrond te kunnen scheiden. Maar in dit artikel zien we hoe een rim light ook iets extra kan toevoegen bij het fotograferen van een glazen voorwerp.

Pagina 1 van 25