Blog

Soms wil je wel eens te weten komen hoe een bepaald resultaat verkregen wordt. Hoe werd een bepaalde opname bijvoorbeeld gemaakt? Hoe kregen ze het voor elkaar dat die flitser precies op het juiste moment afvuurde? In deze rubriek vertellen we je hoe we dat voor elkaar kregen zodat je dat zelf voortaan ook kunt doen.

Niemand heeft alles scherp in beeld, maar met focus stacking kun je dat wel voor elkaar krijgen. Hoe je dat doet, kun je hier lezen.

Surrealistische voorstellingen maken, zoals waarbij je balanceert op twee stoelen wat in praktijk niet op deze manier zou kunnen, is niet eenvoudig, maar met deze tip wordt het een fluitje van een cent!

Het lijkt zo logisch: in het donker een flitser gebruiken. Maar het kan zo mooi zijn om hem juist uit te schakelen!

Hoe maak je van een hedendaagse foto een zeventiende-eeuws schilderij dat zou kunnen hangen in en museum in maar een paar stappen zonder ingewikkelde Photoshop technieken te hoeven gebruiken?

Soms moet je snel aan het werk of met zeer beperkte middelen werken. Als je iets als een glas moet fotograferen, dan lukt dat ook onder die omstandigheden best goed met deze tips.

Pagina 1 van 13