Blog

Soms is het leuk om de mening van een andere fotografen te vernemen, meer over voor fotografie aanverwante onderwerpen te weten te komen, te horen hoe bepaalde zaken werken of te weten te komen hoe een resultaat verkregen werd. In deze rubriek word je daarom ter inspiratie meegenomen in het gedachtegoed van de brede wereld van de fotografie. 

Voor hen die in gebouwen meer zien dan stenen en cement alleen, kan architectuurfotografie een enorm leuke bezigheid zijn, maar het wordt ook als betaald werk uitgevoerd. Hier lees je wat daar zoal bij komt kijken.

Ze worden wel ghost mannequins of onzichtbare mannequins genoemd maar zijn niets anders dan handige poppen om kleding mee te kunnen fotograferen zonder dat je de pop zelf ziet. Hoe werkt dat?

In de jaren vijftig en zestig was het heel wat als een vrouw secretaresse kon worden van een directeur. Dan had ze het gemaakt. Daar werden foto’s en zelfs films over gemaakt. Dat willen wij ook. Maar was het echt wel zo leuk als secretaresse?

Als je aan een fotomodel vraagt of ze een leuk idee heeft voor een fotoshoot en ze vertelt je dan dat ze met verslaafden werkt, maar ook zelf last van een verslaving had en daar graag iets mee zou willen doen, dan sta je perplex!

Pagina 1 van 23