Blog

Soms wil je wel eens te weten komen hoe een bepaald resultaat verkregen wordt. Hoe werd een bepaalde opname bijvoorbeeld gemaakt? Hoe kregen ze het voor elkaar dat die flitser precies op het juiste moment afvuurde? In deze rubriek vertellen we je hoe we dat voor elkaar kregen zodat je dat zelf voortaan ook kunt doen.

Hoe maak je van een hedendaagse foto een zeventiende-eeuws schilderij dat zou kunnen hangen in en museum in maar een paar stappen zonder ingewikkelde Photoshop technieken te hoeven gebruiken?

Soms moet je snel aan het werk of met zeer beperkte middelen werken. Als je iets als een glas moet fotograferen, dan lukt dat ook onder die omstandigheden best goed met deze tips.

We hebben hier al vaker over geschreven, maar dat is al weer een tijdje terug en het is zo leuk om te doen dat je dit toch echt af en toe moet herhalen: fotografie met meel!

Bij een color run wordt gekleurd poeder gebruikt dat ook prima gebruikt kan worden om prachtige foto’s mee te maken. Dit gekleurde poeder kun je kant-en-klaar kopen, maar ook gemakkelijk zelf maken!

Het portretrecht

Het auteursrecht van een foto valt automatisch bij de maker, dus bij de fotograaf. Maar de persoon op de foto heeft natuurlijk ook bepaalde rechten. Op die rechten kan hij of zij zich beroepen middels het zogenaamde portretrecht. Hoe dat precies zit, lees je hier.

Pagina 1 van 13