Blog

Soms wil je wel eens te weten komen hoe een bepaald resultaat verkregen wordt. Hoe werd een bepaalde opname bijvoorbeeld gemaakt? Hoe kregen ze het voor elkaar dat die flitser precies op het juiste moment afvuurde? In deze rubriek vertellen we je hoe we dat voor elkaar kregen zodat je dat zelf voortaan ook kunt doen.

Bij een color run wordt gekleurd poeder gebruikt dat ook prima gebruikt kan worden om prachtige foto’s mee te maken. Dit gekleurde poeder kun je kant-en-klaar kopen, maar ook gemakkelijk zelf maken!

Het portretrecht

Het auteursrecht van een foto valt automatisch bij de maker, dus bij de fotograaf. Maar de persoon op de foto heeft natuurlijk ook bepaalde rechten. Op die rechten kan hij of zij zich beroepen middels het zogenaamde portretrecht. Hoe dat precies zit, lees je hier.

Wanneer we tussen de lichtbron en het onderwerp dat we willen gaan fotograferen een voorwerp plaatsen, zal dit zijn schaduw op het object werpen. Dit kan, mits goed toegepast, zeer fraaie beelden opleveren.

Iedere dag zien we foto’s waarmee kleding, schoenen of accessoires worden aangeboden. Welk idee zit er achter deze foto’s zoals je die ziet in modebladen en catalogi van kledingmerken?

Ik was het al weer vergeten, maar blijkbaar had ik tijdens een lunch beweerd dat ik van mening was dat je met Photoshop van zowat iedere foto de sfeer kon maken die je wilde, als je maar creatief en handig genoeg zou zijn. En dat zou ik weten!

Pagina 1 van 12