Blog

Soms is het leuk om de mening van een andere fotografen te vernemen, meer over voor fotografie aanverwante onderwerpen te weten te komen, te horen hoe bepaalde zaken werken of te weten te komen hoe een resultaat verkregen werd. In deze rubriek word je daarom ter inspiratie meegenomen in het gedachtegoed van de brede wereld van de fotografie. 

Door werk te maken van iets wat alleen in een droom kan bestaan, maakten surrealisten zoals Dali de meest fraaie kunstwerken. Hoe kun je zelf zoiets maken?

In een studio met regen en water werken lijkt onmogelijk, maar is echt goed te doen! In dit artikel lees je hoe wij dat aanpakken zodat je dat zelf ook kunt doen.

Wat als je meerdere versies van een afbeelding moet maken? Een goede workflow kan dan veel tijd en ergernis besparen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van varianten in Capture-One of met Linked Files in Photoshop. Maar hoe werkt dat?

Japanse bondage bekend onder de naam shibari is een vorm van esthetisch knopen waarbij lichaam en touw samen een kunstwerk vormen. Bijzondere kunst, maar hoe en waarom pak je een dergelijk onderwerp als fotograaf aan om vast te leggen?

Je moet in zwart-wit kunnen denken om een verhaal zonder kleur te kunnen vertellen. Zwart-wit gebruiken betekent dat je zorgvuldig kleurenfoto’s moet kunnen maken en nabewerken. Lees hier waar je als zwart-wit fotograaf op moet letten!

Pagina 1 van 24