Publicatiedatum

Bekijk hier alle artikelen in omgekeerde volgorde van publicatie. Bij ieder artikel staat aangegeven in welke rubriek deze thuishoort en op welke datum dit artikel voor het eerst verschenen is.

Licht sterft snel af. Maar in hoeveelheid anders dan dat veel mensen denken. Hierdoor wordt iets wat teveel naar achteren of teveel naar voren staat al snel te donker of te licht. Hoe komt dit en wat kunnen we hiermee?

Voor kinderen is het een hele nieuwe ervaring: springen in een waterplas. De spiegelende wereld in de plas verbreekt en komt weer tot rust. In dit artikel lees je hoe je zelf regenplassen kunt maken in Photoshop.

Iedere camera is technisch, maar met een technische camera wordt toch iets anders bedoeld. In dit artikel lees je wat een technische camera is, hoe die werkt en waarvoor dit apparaat wordt gebruikt.

Waarom ziet een witte muur er geel uit wanneer je hem binnen fotografeert? Waarom zien bepaalde foto’s er soms zo blauw uit? Een onjuiste witbalans is hier de oorzaak van, maar wat is dat eigenlijk en hoe werkt dat precies?

Is de duur van flitslicht belangrijk? Hoe lang duurt flitslicht en wat voor een gevolgen heeft dit? En hoe komt het dat de specificaties van fabrikanten zo afwijkend van elkaar kunnen zijn? Dit artikel geeft antwoord op deze vragen en meer!

Pagina 1 van 98