Publicatiedatum

Bekijk hier alle artikelen in omgekeerde volgorde van publicatie. Bij ieder artikel staat aangegeven in welke rubriek deze thuishoort en op welke datum dit artikel voor het eerst verschenen is.

Door werk te maken van iets wat alleen in een droom kan bestaan, maakten surrealisten zoals Dali de meest fraaie kunstwerken. Hoe kun je zelf zoiets maken?

Kleuren bepalen voor een belangrijk deel de sfeer van een foto en wanneer we daarom de kleuren van een andere foto gebruiken voor een foto, dan brengen we een stukje van de sfeer van die foto over. Color mapping wordt dit genoemd.

LED-verlichting is sterk in opkomst. Moeten we daarom onderhand geen afscheid nemen van het traditionele flitslicht zoals dat van studioflitsers?

De sfeer van een landschapsfoto omzetten naar een zonsondergang doe je door de Temperature te wijzigen. Maar wat doen Temperature en Tint eigenlijk precies?

Fotografen doen hun best om hun foto’s zo scherp mogelijk te maken, maar onderschat de kracht van de onscherpte niet! Dit artikel is een ode aan de blur en gaat daarmee over de kracht en de kunst van de onscherpte.

Pagina 1 van 94