Publicatiedatum

Bekijk hier alle artikelen in omgekeerde volgorde van publicatie. Bij ieder artikel staat aangegeven in welke rubriek deze thuishoort en op welke datum dit artikel voor het eerst verschenen is.

Als coach en als docent geef ik regelmatig feedback op foto’s. Ik heb daarvan vooral geleerd dat de ontwikkeling niet zo zeer wordt bepaald door de feedback, maar vooral door hoe mensen op feedback reageren.

In de jaren vijftig ontstond popart als opstand tegen de traditionele opvattingen over wat kunst zou moeten zijn. Deze stripboekachtige stijl van afbeelden kunnen we met behulp van een foto in Photoshop eenvoudig maken.

Je kunt een lichtmeter gebruiken om het licht te meten dat op een onderwerp valt. Maar je kunt er meer mee, bijvoorbeeld de ratio’s van flitsers aanpassen of er eenvoudig de achtergrondbelichting mee instellen.

Met een externe lichtmeter een scene met twee flitsers belichten in een belichtingsratio van 1:2 is niet zo moeilijk met de aanpak zoals deze in dit artikel beschreven staat.

Pagina 1 van 107