Stijlen

Er bestaan heel veel verschillende stijlen van fotografie die op hun beurt ook nog eens verschillend in te delen zijn. In deze rubriek hebben we een aantal veel voorkomende genres beschreven met hun specifieke karakteristieken.

Bij artistic nude, of artistieke naaktfotografie wordt geprobeerd de bewondering van en fascinatie voor het menselijke lichaam vast te leggen.

Met boudoir fotografie richt men zich op het vastleggen van een intieme en romantische slaapkamersfeer waarbij de suggestie belangrijker is dan naaktheid of erotiek.

Fine Art is een fotografiestijl die het beste te vergelijken is met het maken van kunstwerken. Daar waar een schilderij door een schilder gebruikt kan worden om een emotie of mening weer te geven, gebruikt de fine art photograph daar zijn foto voor.

Hoewel men onder landschapsfotografie ook het fotograferen van bijvoorbeeld een stad of een grote fabriek zou kunnen rekenen, is dat niet gebruikelijk. De term landschapsfotografie wordt vaker gebruikt om gefotografeerde vergezichten aan te duiden waarin de natuur en vaak de weersomstandigheden bijzondere rollen spelen.

Pagina 1 van 4