Stijlen

Er bestaan heel veel verschillende stijlen van fotografie die op hun beurt ook nog eens verschillend in te delen zijn. In deze rubriek hebben we een aantal veel voorkomende genres beschreven met hun specifieke karakteristieken.

Bij artistic nude, ook artistieke naaktfotografie genoemd, wordt geprobeerd de bewondering van en fascinatie voor het menselijke lichaam vast te leggen.

Wie heeft zich nooit, op een heldere nacht, vergaapt aan de pracht van de sterrenhemel en zich daarbij uitermate klein gevoeld? De astrophotograph probeert dat beeld vast te leggen.

Met boudoir fotografie richt men zich op het vastleggen van een intieme en romantische slaapkamersfeer waarbij de suggestie belangrijker is dan naaktheid of erotiek.

Een foto maken waar mensen niet voor poseren maar gewoon bezig zijn met wat ze doen, hiermee zouden we candid photography kunnen omschrijven. Candid kun je vertalen met eerlijk. Eerlijke fotografie dus. Een fotografiestijl die heel ver afstaat van studiowerk waarbij van het fotomodel wordt verwacht dat ze juist die houding aanneemt die het beste zou passen bij de te maken foto.

Pagina 1 van 7