Stijlen

Er bestaan heel veel verschillende stijlen van fotografie die op hun beurt ook nog eens verschillend in te delen zijn. In deze rubriek hebben we een aantal veel voorkomende genres beschreven met hun specifieke karakteristieken.

Bij artistic nude, of artistieke naaktfotografie wordt geprobeerd de bewondering van en fascinatie voor het menselijke lichaam vast te leggen.

Met boudoir fotografie richt men zich op het vastleggen van een intieme en romantische slaapkamersfeer waarbij de suggestie belangrijker is dan naaktheid of erotiek.

Fine Art is een fotografiestijl die het beste te vergelijken is met het maken van kunstwerken. Daar waar een schilderij door een schilder gebruikt kan worden om een emotie of mening weer te geven, gebruikt de fine art photograph daar zijn foto voor.

Een headshot is een foto waarbij de nadruk ligt op het gezicht. Headshots worden vooral zakelijk gebruikt als promotiefoto en op social media als profielfoto. Headshots zie je ook nog wel eens terug op websites om op een eenduidige wijze personeel te laten zien of als foto van een auteur op de kaft van een boek of onderaan een artikel.

Pagina 1 van 4