Capture One

Capture One is als softwareprogramma een van de betere RAW converters en wordt door veel professionele fotografen gebruikt voor met name tethering shoots in de studio. Het bevat een tal van functionaliteiten die de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat kunnen verhogen en tijd kunnen besparen. Sommige fotografen beschouwen Adobe Photoshop als een soort plugin voor Capture One. Dit om aan te geven hoe belangrijk Capture One is binnen de workflow van deze fotografen.

Met een Capture One stijl kun je een combinatie van vooraf gedefinieerde instellingen voor aanpassingen in een keer op een foto loslaten. Dit vergemakkelijkt het snel aanpassen van foto’s aanzienlijk.

Capture One is voorzien van een overlay-tool waarmee je een andere afbeelding op de afbeelding kunt laten zien die je via Live View aan het bekijken bent of die je aan het bewerken bent in deze software. Deze functie is primair bedoeld om je te helpen om betere composities voor je foto’s te kunnen maken.

Capture One ondersteunt voor een groot aantal camera’s Live View. Dat wil zeggen dat het op het scherm van de PC of de laptop live het beeld kan laten zien dat de sensor van de camera registreert.

Capture One kan de originele bronbestanden uitstekend exporteren naar nieuwe bestanden in bijvoorbeeld JPEG of TIFF formaat. Hier lees je hoe dat in zijn werking gaat.

In de Color Tool tab vind je de zogenaamde Color Editor terug. Hij bevindt zich echter ook onder de Local Adjustments Tab, een handige plaats zullen we straks merken wanneer we toe zijn aan het werken met maskers.

Pagina 1 van 4