Capture One

Capture One is als softwareprogramma een van de betere RAW converters en wordt door veel professionele fotografen gebruikt voor met name tethering shoots in de studio. Het bevat een tal van functionaliteiten die de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat kunnen verhogen en tijd kunnen besparen. Sommige fotografen beschouwen Adobe Photoshop als een soort plugin voor Capture One. Dit om aan te geven hoe belangrijk Capture One is binnen de workflow van deze fotografen.

In de Color Tool tab vind je de zogenaamde Color Editor terug. Hij bevindt zich echter ook onder de Local Adjustments Tab, een handige plaats zullen we straks merken wanneer we toe zijn aan het werken met maskers.

Capture One kan de originele bronbestanden uitstekend exporteren naar nieuwe bestanden in bijvoorbeeld JPEG of TIFF formaat. Hier lees je hoe dat in zijn werking gaat.

Capture One ondersteunt voor een groot aantal camera’s Live View. Dat wil zeggen dat het op het scherm van de PC of de laptop live het beeld kan laten zien dat de sensor van de camera registreert.

Het zou handig zijn wanneer je met behulp van een soort macro herhalende werkzaamheden, zoals het omzetten naar een bepaald kleurprofiel en het toevoegen van een watermerk, zou kunnen automatiseren. En dat kan! Daarvoor werk je met process recipes.

Pagina 1 van 3