Standaard instellingen

Capture One past automatisch een aantal standaard instellingen aan wanneer het bestanden inleest van camera’s die het herkent. Indien gewenst kunnen deze standaard instellingen worden aangepast.

Handige functionaliteit

Het aanpassen van de standaard instellingen is meestal alleen nodig wanneer er sprake is van exceptionele situaties. Bijvoorbeeld omdat een bepaalde camera de opnames altijd net iets onderbelicht. Je zorgt er dan voor dat opnames van deze camera bij het inlezen automatisch iets lichter worden gemaakt. In dat geval biedt deze optie een bijzonder handige functionaliteit.

Niet zo handig

Als in een studio werk van verschillende fotografen wordt verwerkt waarvan de metagegevens van de foto’s gelijk getrokken zouden moeten worden, is dit niet de meest optimale oplossing. De aanpassingen vinden immers op het niveau van een specifiek merk en model camera plaats. Een aanpassing van de metagegevens zou dus alleen werken wanneer deze fotografen allemaal werken met dezelfde camera of wanneer voor alle gebruikte camera’s dezelfde aanpassingen zouden zijn doorgevoerd.

Aanpassingen tot standaard verheffen

In de rechter bovenhoek van een groot aantal opties bevindt zich in het actiemenu (dat je opent door op … te klikken) de mogelijkheid om te kiezen voor “Save as defaults for…” met daar achter de naam van de camera. Heb je dat gedaan, dan zijn de ingestelde waarden van dit onderdeel de standaard instellingen geworden voor deze camera.