Techniek

Goede foto’s maak je niet door veel over de techniek van de fotografie te weten, maar zonder kennis over deze techniek te hebben, kun je ze niet maken. In deze rubriek vind je artikelen terug die op deze techniek ingaan.

Nikon heeft, net als een aantal andere fabrikanten, zich gestort op een van de laatste te overbruggen problemen in de fotografie: het voorkomen dat foto’s gemaakt in tegenlicht, mislukken.

Camera’s worden steeds beter en sneller in het zichzelf scherp kunnen stellen. Menig fotograaf vertrouwt hier in die mate op dat men de standaard instelling, zoals opgegeven door de producent, nauwelijks wijzigt. Toch kennen veel camera’s mogelijkheden met de autofocus die de moeite van het bestuderen meer dan waard zijn!

Wanneer de sluiterknop half wordt ingedrukt, zal de autofocus functie van de camera het objectief scherp proberen te stellen. Tenminste, standaard worden camera’s zo afgeleverd. Maar er zijn gevallen denkbaar dat dit helemaal niet zo handig is. En dan biedt de AF-ON knop de uitkomst.

Pagina 1 van 7