Licht

Fotograferen wordt ook wel schilderen met licht genoemd. Er is veel te weten over licht: van richtgetalen tot het gebruik van een snoot en de werking van TTL flitsers. In deze rubriek kun je daar van alles over terugvinden.

Licht sterft snel af. Maar in hoeveelheid anders dan dat veel mensen denken. Hierdoor wordt iets wat teveel naar achteren of teveel naar voren staat al snel te donker of te licht. Hoe komt dit en wat kunnen we hiermee?

Waarom ziet een witte muur er geel uit wanneer je hem binnen fotografeert? Waarom zien bepaalde foto’s er soms zo blauw uit? Een onjuiste witbalans is hier de oorzaak van, maar wat is dat eigenlijk en hoe werkt dat precies?

Is de duur van flitslicht belangrijk? Hoe lang duurt flitslicht en wat voor een gevolgen heeft dit? En hoe komt het dat de specificaties van fabrikanten zo afwijkend van elkaar kunnen zijn? Dit artikel geeft antwoord op deze vragen en meer!

LED-verlichting is sterk in opkomst. Moeten we daarom onderhand geen afscheid nemen van het traditionele flitslicht zoals dat van studioflitsers?

Pagina 1 van 10