Bodyscape Photography

Binnen alles wat gerekend kan worden tot naaktfotografie kan Bodyscape Photography misschien wel de meest kunstzinnige variant worden genoemd.

Bij deze vorm van fotografie wordt het lichaam als een landschap gefotografeerd. Het lijnenspel is daarom belangrijker dan de details. Vaak spelen zwart, donker of duisternis een belangrijke rol in deze stijl. Daarom worden bodyscape foto’s meestal in zwart-wit of in een monochrome kleur nabewerkt.

Bij bodyscapes gaat het om het maken van fine art kunst waarbij de fascinatie van het menselijke lichaam net zo belangrijk is als het werken met licht en donker. De uitdaging bij deze stijl is het vinden van de juiste onderwerpkeuze en een subliem gebruik van het licht en donker.

Een aantal fotografen bedrijft bodyscape fotografie waarbij men met kleine props, zoals plastic poppetjes van een treinbaan, heuse taferelen in scene brengt. Daardoor lijkt het alsof mensen bergbeklimmen op borsten, gras aan het maaien zijn op schaamhaar of zwemmen in een navel.