Magic Space

In sommige science fiction films worden schilden gebruikt om laserstralen of kogels tegen te kunnen houden. Een andere keer wordt hetzelfde visuele effect gebruikt om mensen door de tijd te laten reizen.

Als je een persoon, een hand of bijvoorbeeld een voorwerp in een magische bol of andere magische vorm wilt plaatsen, dan doe je dat zo: 

 1. Zorg voor een afbeelding, bijvoorbeeld een waar iemand op staat in een landschap of in een gebouw
 2. Maak met path of de selectietool op de gewenste plek een vorm
 3. Maak een nieuwe layer, vul de selectie daarop met zwart-witte wolken (Filter, Render, Clouds) en kies voor blending mode “Soft Light”.
 4. Maak nog een nieuwe layer, vul de vorm daarop met zwart-witte wolken en kies voor blending mode “Multiply”
 5. Maak nog een nieuwe layer, vul de vorm daarop met zwart-witte wolken en kies voor blending mode “Color dodge”
 6. Maak nog een nieuwe layer, vul de vorm daarop met wit.
 7. Menu: Layer, Layer Style, Outer Glow (gebruik default settings)
 8. Menu: Layer, Layer Style, Create Layer (je krijgt nu een layer op basis van de layer met de witte tekening er op, maar dan alleen de glow). Verwijder nu de layer met de witte tekening er op. Je kunt deze glow layer nog aanpassen met een mask voor een beter effect.
 9. Verwijder met de mask tool enkele delen binnen de figuur op de eerste drie gemaakte layers
 10. Je kunt de ‘bodem’ van de figuur nog selecteren en op een aparte layer voorzien van vulling (Filter, Render, Clouds). Door daarna Filter, Distort, ZigZag te geven en een geschikte blending toe te passen kan een realistisch effect verkregen worden. Het effect wordt versterkt door de golven diepte te geven met behulp van Layer, Layer Styles, Bevel and Emboss

Tips

 • In dit voorbeeld wordt geen achtergrond gebruikt zodat je goed kunt zien wat het effect is. Achtergronden bepalen echter wel de sfeer van een dergelijke foto dus laat niet na om een goede achtergrond te gebruiken!
 • In dit voorbeeld wordt de rook met zwart-wit gemaakt. Experimenteer ook een met verschillende kleuren, en dat op de verschillende layers
Zorg voor geschikte foto als uitgangsmateriaal
De "magische ruimte" kan in verschillende kleuren worden gemaakt
Maak een bodem om het effect te kunnen versterken