Modefotografie

Bij modefotografie wordt kleding vertoond. Maar het gaat er vooral om aandacht te trekken voor die kleding.

Bij deze stijl van fotograferen hoeven de kledingstukken (en/of de accessoires) niet altijd zo getrouw mogelijk vertoond te worden of centraal te staan. Het gaat binnen de modefotografie namelijk net zo goed om de sfeer of liever de emotie die wordt vastgelegd. 

Niet zelden worden in de duurdere modebladen zwart-wit foto’s of surrealistisch uitziende foto’s geplaatst. Het is dan ook niet zo vreemd dat styling, een uitgekiend gebruik van licht en de juiste omgeving een bijzonder belangrijke rol spelen in het maken van modefoto’s.

De wereld van fashion photography

Modefotografie is niet alleen een van de grootste, maar meteen ook een van de meest economisch aantrekkelijkste genres binnen de fotografie. Het is een vakgebied dat letterlijk aan modegrillen onderhevig is en daardoor snel verandert.

Met name in de afgelopen decennia heeft de modefotografie zich ontwikkeld als een wereld van glamour en hippe mensen. Modefotografie komt veelal in een team tot stand waarbij fotografen en modellen, maar ook stylisten, kappers en visagisten zij aan zij samenwerken voor het beste resultaat.

Om in de modewereld als fotograaf aan het werk te komen, werk je meestal in de modesteden. Denk hierbij aan Milaan, New York of Londen.

Meer weten? Lees dan zeker dit artikel waarin we je uitgebreid meenemen in het werk van de modefotograaf.